
Ask The Expert: TDG Classification of
Mixtures Containing Just One Dangerous
Good

QUESTION

Under Transportation of Dangerous Goods (TDG) regulations, what percentage of
KOH (UN1813/UN 1760) is considered hazardous when mixed with a non-hazardous
material’

ANSWER

Rule: A mixture containing one TDG Schedule 1 dangerous good + one non-dangerous
good has the same classification shown for the dangerous good in Schedule 1 if:

The dangerous good is listed by name in Schedule 1 and is in any form,
state or concentration that meets the criteria in this Part for inclusion
in at least one of the 9 classes of dangerous goods; and
The mixture doesn’t have its own shipping name in Schedule 1 (if it does
have its own listing in Sched 1, you must refer to the mixture
classification rules in Sections 2.4 and 2.5 of the TDG Regulations.)

Instructions: Just go to the Schedule 1 search page and enter the UN number of
each product and use the displayed classification criteria for the mixture.
https://wwwapps.tc.gc.ca/Saf-Sec-Sur/3/sched-ann/schedule1form.aspx
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