Ask the Expert: How Many First Aid Kits
Must a Workplace Have?

QUESTION

Are there specific rules on the number and type of first aid kits a (federally
regulated) workplace must have’

ANSWER

Yes, not just in the federal but all jurisdictions.

EXPLANATION

Sec. 16.7 of the federal OHS Regs. says that every workplace must have ‘a first
aid kit’' required under Schedule I, which sets out the type of kit’A, B, C or
D’'required based on the number of employees.

Federal OHS Regulations Schedule I: First Aid Kit Requirements

| Column 1. Number of Employees ” Column 2. Type of First Aid Kit Required
| 2 to5 | A |
6 or more, where first aid attendant
must have at least a basic first aid B
certificate
6 or more, where first aid attendant
must have at least a standard first aid C
certificate

1, detached from the main party in a
remote workplace

1 to 3, travelling by snowmobile or
other small vehicle, other than a D
truck, van or automobile
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Schedule II (which you can access using the above hyperlink) sets out the
components and quantity of each item that a Type A, B, C and D kit must contain.
Schedule III lists additional items required for remote workplaces.



